الف) انجام فعالیتهای ترویجی در قالب همایش
ارائه سخنرانیهای مسئولین، تصمیمسازان و تصمیمگیران حوزه نظام تأمین مالی کشور و تبیین مشکلات و راهکارهای کلی توسعه این نظام، از برنامههای همیشگی کنفرانس توسعه نظام تأمین مالی در ایران بوده است. در این راستا، ارائه مقالات تخصصی، تجربیات عملیاتی، برگزاری کارگاههای آموزشی و نشستهای تخصصی از جمله اقدامات صورت گرفته در این خصوص بوده است.
ب) ارائه مقالات برتر و تجربیات برگزیده در روز کنفرانس
بدون شک زیربنای توسعه نظام تأمین مالی کشور همانند هر نظامی، نوآوری و توسعه دانشِ بنیادین و علمی آن نظام است. از این رو برگزارکنندگان این برنامه با علم به این موضوع، تمرکز بر ارتقاء سطح علمی مقالات این کنفرانس را همانند برنامههای گذشته سرلوحه کار خود قرار دادهاند. همچنین، ارائه تجربیات ارزشمند سازمانها و نهادهای مختلف و آسیبشناسی و الگوهای بهبود آن، از دیگر برنامههایی است که در دستورکار برگزارکنندگان قرار دارد.
ج) برگزاری کارگاههای آموزشی
با توجه به اهمیت بحث آموزش نیروی انسانی، همواره برگزاری دورهها و کارگاههای آموزشی تخصصی با موضوعات روز و مبتلا به نظام تأمین مالی کشور از اولویتهای برگزارکنندگان این برنامه میباشد. در این خصوص از توان علمی و تجربی بانک توسعه اسلامی به عنوان همکار برگزاری و سایر متخصصین و اساتید داخلی و خارجی این حوزه استفاده شده و خواهد شد.
د) برگزاری نشستهای تخصصی
نظر به استفاده از ظرفیتها و پتانسیلهای حضور تصمیمگیران، مدیران و کارشناسان نظام مالی کشور در این برنامه، برگزارکنندگان در نظر دارند، در قالب نشستها و میزگردهای تخصصی در حوزههای مختلف، از همافزایی تجربیات و نوآوریهای متخصصین این حوزه در شناسایی، آسیبشناسی و حل معضلات نظام مالی کشور بهره برداری نمایند. در این خصوص سازمانها و نهادها به فراخور نیاز میتوانند پیشنهادهای خود را جهت برگزاری نشستهای متناسب با نیاز خود با برگزارکنندگان مطرح نمایند.
دکتر محمود فتوحی
رئیس دانشگاه صنعتی شریف
محمدرضا ساروخانی
مدیرعامل وقت بانک ملت
دکتر عثمان احمد بابکر
نماینده بانک توسعه اسلامی IDB
دکتر حسین عبده تبریزی
عضو شورای عالی بورس و
مشاور وقت وزیر راه
دکتر سورنا ستاری
معاون علمی و فناوری
ریاست جمهوری
دکتر علی سعیدی
معاون نظارت بر نهادهای
مالی سازمان بورس
اوراق بهادار
مهندس محمدرضا نعمتزاده
وزیر وقت صنعت، معدن و تجارت
دکتر مصطفی بهشتیروی
عضو هیئتمدیره بانک پاسارگاد
علی قاسمی ارمکی
مدیرعامل تأمین سرمایه بانک ملت
تأمین مالی کارآفرینی و سرمایهگذاری خطرپذیر
با توجه به برگزاری این نشست در کنفرانس گذشته و نظر به اهمیت موضوع و تأکید شرکتکنندگان و صاحبنظران این حوزه مبنی بر ادامه و پیگیری مباحث مطروحه در پنل، این نشست در هفتمین کنفرانس پیگیری خواهد شد. در این راستا تنوع زمینههای فعالیت شرکتهای دانشبنیان و متفاوت بودن مقیاس و حجم منابع مالی مورد نیاز آنها و از طرف دیگر ریسکپذیری شرکتها و موسسات سرمایهگذار و تأمین کننده مالی، پیچیدگیهای این موضوع را دوچندان میکند.
با توجه به تغییراتی که در سطوح مختلف فناوریهای نوین کشور ایجاد شده؛ ضرورت بازبینی مجدد در سیستمهای متنوع تأمین مالی کارآفرینی و حمایت از طرحهای مفید و پربازده کاملاً ضروری به نظر میرسد. دلایل زیادی مبنی بر ضرورت تعریف ساختاری سازمانیافته و نظاممند برای الگوسازی در حیطه سرمایهگذاری و رشد ایدههای نوین و طرحهای برجسته وجود دارد. یکی از این ابزارها، توسعه و بکارگیری سرمایهگذاری خطرپذیر به عنوان روشی آزمون شده درکشورهای توسعهیافته برای تأمین مالی شرکتهای نوآور و نوپا میباشد بررسی فرآیند این سرمایهگذاری در جهان و درس گرفتن از اشتباهات و استفاده از تجربیات و ابزارهای معمول آن بسیار مناسب است. البته هر فرآیند وارداتی حتی سرمایهگذاری خطرپذیر خصوصاً در بخش حقوقی و قراردادهای آن در کشور باید مورد بازبینی و بومیسازی قرار گیرد و بایستی الگوی داخلی را برای این نوع از سرمایهگذاری طراحی و توسعه داده شود.
در این سمینار تخصصی سعی بر آن است که به معرفی نهادهای تأمین مالی کننده در این حوزه و روشهای استفاده از خدمات این نهادها در یک بخش و در بخش دیگر به ارائه چند موردکاوی (Case Study) موفق پرداخته شود.
مخاطبین نشست تخصصی:
- پارکها و مراکز رشد علم و فناوری
- صندوقهای فعال در حوزه سرمایهگذاری
- صندوقهای پژوهش و فناوری و سرمایهگذاری خطرپذیر
- نهادهای مالی و اعتباری فعال در سرمایهگذاری و تامین مالی
- شرکتهای دانشبنیان
- وزارتخانهها و سازمانهای مرتبط